Снимка: bgonair.bg

Втори ден на протести срещу вдигането на цената на тока в Армения. Хиляди граждани отново излязоха по площадите на столицата Ереван, въпреки силното полицейско присъствие. Лидерите на протеста са категорични, че агресията от първия ден е консолидирала демонстрантите.

Хиляди протестиращи настояха за незабавна отмяна на решението за вдигане на цената на електричеството от 1 август с 22%. Те поставиха ултиматум на властите – докато планът не бъде спрян, няма да напуснат улицата.

"Протестът ще продължи, разбира се. Не можем да бъдем спрени с насилие. Това не ни се случва за пръв път – да бъдем бити от полицаите. Сега обаче бяха особено брутални. Не знам защо!", каза демонстрантът Егин Нарсисян.

Този път полицията не прибегна до употребата на водни оръдия. Силите за сигурност поставиха на демонстрантите условието да провеждат протеста само на площад "Свобода" и да не тръгват на марш по централните булеварди.

Недоволството на гражданите в Армения, но и на диаспората в чужбина, се засилва и в социалните мрежи. Хиляди съобщенията в Туитър с хаштаг #ElectricYerevan идват от всички точки на света.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase