Снимка: Reuters, архив
fallback

Кюрдски сили превзеха вчера военна база в сирийската провинция Ракка, която бе под контрола на "Ислямска държава", предаде Ройтерс, позовавайки се на говорител на кюрдските сили.

"Те са победени", каза за Ройтерс Редур Кселил, говорител на кюрдските сили. Джихадистите държава базата Лиуа-93, откакто през лятото на миналата година я превзеха, изтласквайки оттам 93-та сирийска танкова бригада, предаде ТАСС.

Преди около седмица Кюрдските сили за самоотбрана изгониха "Ислямска държава" от стратегически важния сирийски град Тел Абияд , разположен на границата с Турция на сто километра северно от град Ракка, който е в ръцете на екстремистите. От началото на юни кюрдските сили започнаха настъпление срещу позиции на ИД в провинция Ракка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

GENERAL GADORIAN

преди 8 години

Браво! Добре го дават значи

14

Анонимен

преди 8 години

До 999*Пий си хапчетата редовно. В България по- малко от 5000 се определят като македонци и то основно приходящи от Македония /студенти и т.н./. Малцинствата ни са общо около 16 % и то не по изкривени статистики и недопускане на самоопределяне. В Турция кюрдите са доста повече от населението на цяла България, като не малка част от тях са концентрирани в слаборазвити и гранични райони в близост до кюрдите от Сирия, Иран и Ирак. Говориш за много различни неща.

13

Валентин

преди 8 години

До 999*"Нека не забравяме,че в България,огромен процент от българите се самоопределят,като македонци." ?????!!!!!????? К'воооАбе ти нормален ли си бе, де ги тия *** "македонци". Нещо душемето ти се е разхлопало на горния етаж ми се струва ааа хе-хе-хе

fallback