Снимка: bgonair.bg
fallback

Незабавен край на насилието в Донбас – за това призова германският външен министър Франк-Валтер Щайнмаер. Той обеща максимално бързо да потърси контакт с Русия и да поиска Москва да упражни влиянието си върху сепаратистите и да ги принуди да спрат огъня. В това време Украйна призова Съветът за сигурност на ООН да реагира незабавно на събитията в Мариинка.

Щайнмайер проведе среща с украинския си колега Павло Климкин в Берлин. След нея германският първи дипломат изрази притесненията си от нова ескалация на конфликта и подкрепи призива на френското външно министерство за безусловно спазване на примирието.

"Спешно трябва да си върнем контрола на ситуацията", изтъкна Щайнмаер. "Трябва да предотвратим връщането на старата ескалация и да гарантираме, че мирният процес, иницииран в Минск няма да дерайлира. Затова очакваме всички страни, особено сепаратистите, които са отговорни за последните сблъсъци, да се върнат към примирието".

Според украинския външен министър Павло Климкин ако Русия продължава да дестабилизира ситуацията, Г7 ще трябва да изпрати важно съобщение, което може би не трябва да изключва нови санкции срещу Русия.

От своя страна Щайнмаер заяви, че в дългосрочен план Г7 няма интерес да изолира Русия.

"Нуждаем се от Москва като конструктивен партньор в решаването на много други конфликти, особено в Близкия изток“, посочи германският външен министър.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

зико

преди 8 години

Вярно и е прав, германския външен министър. Иначе руския войник може пак да марширува из Берлин.

37

Боби

преди 8 години

До Блокиран в Днес 49Ок ще ги поставим но в формат един Украинец един Руснак и 3 други от произволни страни. Обаче също така ще ги сложим и между ЛНР/ДНР и Украинските военни и главорезите от НАЦбатальоните да видим кой нарушава МИНСК 2 или което се стигне до там Минск 31.Знаеш ли кой ще се откаже от наблюдатели пръв тогава? Потрошенко - Защото САЩ искат Война А без война няма пропаганда която само държи Украйна да не се взриви икономически и социално.

36

SS

преди 8 години

До Блокиран в ДнесКакто се казва смотри ако имаш нерви за товаyoutube/watch?v=D2msVMvGo_o

fallback