Снимка: Reuters
fallback

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц съобщи, че дейността на комисията за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия се преустановява. Достъпът до ЕП на посланика на Руската федерация в Брюксел и на още един руски дипломат ще бъде ограничен, съобщи БТА.

Шулц поясни, че посланикът и дипломатът няма да имат свободен достъп до ЕП, както досега. Молбите на членове на руската Дума, както и на Съвета на федерацията на Руската федерация за достъп до ЕП, ще бъдат преценявани поотделно, според всеки конкретен случай.

В съобщението се уточнява, че предприетите от ЕП стъпки ще останат в сила до отмяната на т. нар. черен списък за забрана на европейски политици и официални представители на ЕС да влизат в Русия. Шулц е съобщил за решението на руския посланик в Брюксел.

Отбелязва се, че според ЕП руските власти не са успели да осигурят прозрачност за своите решения, както и да съобразят тези решения със задълженията си по международното право. По думите на Шулц, така засегнатите нямат възможност да се защитят по правен път и да обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

до бобю

преди 8 години

... всички щяха да са колонизатори, нали? Пример: един испански галеон (товарен кораб) от 16 век като производство по тогавашни методи/производителност/цени е струвал колкото самолетоносач днес! А такива са били нужни доста + куп неща... Колкото днес българите имаме самолетоносачи, толкова сме можели и на времето да сме колонизатори като западняците...

95

до бобю

преди 8 години

"не са се хранели само с месо, яли са много зърнени"ЗАЩОТО СА БЕДНИ И ПРОСТИ, А МЕСОПРОИЗВОДСТВОТО Е МНОГО ПО-СКЪПО И СЛОЖНО ЗАНИМАНИЕ - колко пъти да ти обясня?"Европа - не са се къпали защото са вярвали че, ще умрат"Това е при чумните епидемии - важи за цяла Европа!150 млн днес на тази площ е нищо. Въпросният "Син Банан" е гъсто населен от векове! И не, не са станали силни след колониите, а обратното - имали са колонии ЗАЩОТО са били силни и богати. Ако беше лесно да си колонизатор,

94

До до бобю 138

преди 8 години

Съзидателни и производителни западноевропейците са станали след като са открили колониите и реките от благини са потекли към западна Европа за сметка на робите по другите континенти. Тогава се е освободил творчески потенциал.Въобще, не виждам смисъл да се противопоставя изтока на запада - кой бил по-по-най-най! Всеки си е проявил достоинствата по различно време и по различен начин, което не прави никого по-висш!

fallback