Снимка: Архив Reuters
fallback

Изтребители Су-24 на руски Черноморски флот принудиха американския ескадрен миноносец "Рос" да се върне в неутрални води в източната част на Черно море, защото екипажът на кораба се държал провокационно. Това заяви пред руската агенция РИА Новости източник от силовите структури в Крим.

По думите на източника, след като излязъл от румънското пристанище Констанца, американският кораб се насочил към териториалните води на Русия. Корабът се приближил до "ръба на териториалните води" на Руската федерация, а действията му били провокационни и агресивни, посочил източникът.
 
"Екипажът на кораба се държеше провокационно и агресивно, което предизвика безпокойство сред операторите на станциите за следене и екипажите на корабите на Черноморския флот, изпълняващи своите задачи в Черно море. Вдигнатите по команда щурмови самолет Су-24 демонстрираха на американския екипаж готовност твърдо да пресекат нарушаването на границата и да отстояват интересите на страната. Есминецът екстрено зави и се отправи към неутрални води в източната част на Черно море", добавил източникът.

Ескадреният миноносец "Рос" участва заедно с 12 румънски военни кораба и български тралчик във военното учение "Тризъбец Посейдон 2015" в териториалните води на Румъния и в международните води на Черно море от 25 до 28 май.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

359

Боби

преди 8 години

До Шоп и БТАРуско наименование Миноносец и Ескадрен миноносец, НАТО наименование - РазрушителУмнико закон в Рф не влиза в сила преди да е подписанот Президента и след това обнародван. За това трябва време. Освен това от куде си измисли че са пострадали точно 3 самолета? По принцип Самолетите на флота летят по единично при мисии в мирно време и обикновенно без въоръжение. Максимум носят касета с демострационни НУРС с които да стрелят пред носа на кораба.

358

Шоп

преди 8 години

Откъде накъде ще е миноносец, като си е точно разушител. Основното оръжие на тоя кораб са 90 тръби с готови за стрелба управляеми ракети - противовъздушни, противолодъчни и най-вече крилати ракети Томахавка, за разрушаване на военната инфраструктура на врага.

357

Чебуратор

преди 8 години

Есминецът, и двете го съпровождащи фекалки са се устремили бърже на юг поради препълнен капацитет. Все пак американци са това морячетата, по 120 килца тежат ийч уан ъф дем, и бая тор произвеждат. А СУ24 действа като дуфалак, нищо че е старичък хехехехе.

fallback