Снимка: Reuters, архив
fallback

Алексей Мозговой, лидер на проруските сепаратисти, контролиращи част от Източна Украйна, беше убит вчера при нападение срещу автомобила му, предадоха световните агенции.

Мозговой командваше полицейски батальон на самопровъзгласилата се република на бунтовниците в Луганск (ЛНР - Луганска народна република), е бил убит на пътя на около 40 км от Луганск, при нападение срещу автомобила му около 15 часа по Гринуич, съобщава Франс прес. Информацията за смъртта му се потвърждава от пресслужбата на Министерството на отбраната на ЛНР.

ТАСС съобщава, че общо са загинали седем души, позовавайки се на първия заместник на главния прокурор на ЛНР Сергей Горенко. "Една от версиите е, че това е акт на група за шпионаж и саботаж", отбеляза той.

Според предварителни данни автомобилът на Мозговой е бил взривен с бомба, а след това обстрелван от картечница.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Александър

преди 8 години

До ШопНе млъкваш, бе! Със сигурност си ***, доказваш го с писанието си! Дудаев и той ли беше ***, като го удариха с ракетката? А може би и Джон Кенеди също е бил ***? А?Собака е от ж.р., така, че правилно би било "Собаке...". *** си, но ти желая да живееш и се гърчиш още дълги години, ублюдок!

66

Анонимен

преди 8 години

Захар4енко от донецко зимбабве е следващия

65

Анонимен

преди 8 години

До НФБНово Русия с огледален отговор. .да се ликвидира един лидер на Киевте тия са такива *** в Лугандон, че не могат да намерят Киев на картата бе!

fallback