Снимка: архив, Reuters
fallback

Бойни кораби на Русия и Китай започнаха днес в източната част на Средиземно море съвместни учения с цел "осигуряване на безопасно мореплаване". Това съобщи ръководителят на маневрите от руска страна контраадмирал Виктор Кочемазов, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

По думите му моряците от двете страни отработват маневриране на четири тактически корабни групи, а също организация на борба с диверсия, вкл. с подводници, кораби и авиация. Освен това ще се тренира "нощно маневриране в строй".

В ученията "Морско взаимодействие-2015" Русия участва с крайцер, стражеви кораб, два десантни кораба, ракетоносец и влекач, а Китай - с два стражеви и един транспортен кораб.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 131, Одисей 1А защо не се подписваш Евридика? Призна си, нататък мърдане няма! Гей Одисей! Много нелепо звучи, обидно даже за митичен герой! Западът не е запад! А за Европа ще ти кажа, че кръстницата й съм прескачал с един прескок. При "Заврачица", ако знаеш къде е. И къде са изворите на Марица - Еврос на гръцки, та оттам и Европа. Нещо да си чел за Зевс? Въобще какво с чел - изглеждаш вери симпъл гай - гей.

56

Даскалов

преди 9 години

До Анонимен 130Руснаците са се учили на корабоплаване от европейците, главно холандци и датчани, но се оказали много добри ученици. А за Китай прочети повече - огромна армада по Колумбови времена е обиколила целия Индокитай, Индонезия, Индийския океан, стигнала е Мадагаскар и Африка, картографирала е всичко и е докладвала на Императорския двор на Поднебесната. Там решават да се затворят за външни влияния, докато западняците хукнали да правят колонии, изкореняват цивилизации, да продават роби!

55

razgradski pop

преди 9 години

Китай ще "осигурява безопасно мореплаване" в Източното Средиземноморие?

fallback