Снимка: архив, Reuters
fallback

Два спасителни кораба на военноморските сили и хеликоптер на ВВС на Литва провеждат операция по издирване на изчезнал вчера над Балтийско море литовски пътнически самолет Ан-2, изпълнявал полет от Швеция за Литва, предаде "Фокус”, позовавайки се на информация на РИА Новости.

Вчера вечерта дежурните в център за координация на спасителни операции в морето на литовските ВМС и ВВС получили съобщение от Центъра по аеронавтика за изгубена връзка със самолет Ан-2, летящ над Балтийско море. В района на издирване незабавно бил изпратен дежурният хеликоптер на военновъздушните сили Ми-8, а друг хеликоптер излетял от Каунас за оказване на помощ в издирването.

В издирването се включили още два кораба на ВМС – спасителния кораб "Шакия“ и командния кораб "Йотвингас". В операцията участие са взели и швейцарски самолети.

Връзка със самолета били изгубена когато той бил на около 97 морски мили от град Паланга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Аз съм прост...

преди 8 години

До Аз пък не съм простАз да съм казал, че няма пътнически вариянт? Казах,че няма типов сертификат, за това в Европа може да служи само за селско стопански нужди! Но ти си толкова *** че даже не знаеш какво е типов сертификат?

52

Александър

преди 8 години

До Александър до Шоп 28Връщам се да погледна реакциите на разни теми и с удоволствие виждам, че моят коментар е забелязан. И какво - 2 минуса! Още едно доказателство, че в сайта пъплят ***. Писах, че Ан-2 е с метален корпус. Да не е с платнен или от папие-маше? Че лети на 1000 км. Не е ли вярно? Хайде, имайте достойнството да обясните за какво са минусите, бастардчета миризливи! За мен сте подопитни мишки!

51

анонимен

преди 8 години

Пълна лъжа е тая публикация трябваше да пишат,че е свален от руснаците защото пътниците са литовци.Самолета е бил командирован от литовска фирма и е разпръсквал тор в Швеция на връщане от гр,гетеборг е изчезнал над балтииско море бил е само с двамата пилоти последната връзка е била в 16,16 часа всичко това го казва шефа на фирмата Аливадис Шумкас.В гугал влез АН-2 и потърсете на втората страница всичко пишат а не лъжите на "днесбг"

fallback