Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Изънградската къща на Нелсън Мандела вече може да бъде наета, съобщи БТА като се позова на в."Дейли мейл".

Вилата на бившия президент на РЮА, разположена северно от Йоханесбург и недалеч от границата с Ботсвана, ще бъде давана под наем на туристи на цена от 5800 до 7100 долара за ден, в зависимост от сезона.

В дома, който се намира в резервата Shambala Private Game Reserve, има шест спални и басейн с изглед към водоем.

В цената е включен индивидуален сафари тур, който ще даде възможност на туристите да се запознаят с местната флора и фауна.

В цената са включени услугите на личен иконом.

Двуетажното здание е било построено през 2001 година.

Тук са почивали както Мандела със семейството си, така и известни негови гости като Бил Клинтън и Опра Уинфри. В края на 2013 година, веднага след смъртта на Нелсън Мандела, вилата е била затворена.

От 27 април 2015 година (Денят на независимостта на РЮА) домът е открит отново, но вече като вила за заможни туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Balkar

преди 8 години

Мандела? - тоя *** расист, знаете ли че в Южна Африка се провежда геноцид над белите фермери. И тоя мандела беше човек на слугите на дявола от новия световен ред, да не говорим че съсипа страната. Имам познат който живее там и той ми е разказвал - казва ми не идвай в тая страна, преди по времето на партейда беше добре а сега *** я съсипаха. Вилата на мандела заслужава единствено човек да се облекчи там по-голяма нужда за да покаже "увавението" си към расиста-мандела.

5

ЪЪЪЪ ??????

преди 8 години

И защо трябва да си причинявам това ?????

4

хер Уреца

преди 8 години

Нелсън Мандела е първо гнусна ***, второ комунистически плъх и отговорен за разсипията на иначе прекрасната бивша бяла държава ЮАР. Стига сте възхвалявали тази коминтернска ***.

fallback