Снимка: Ройтерс
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин застана начело на "Безсмъртния полк" в Деня на победата в Москва с фотография на своя баща в ръка, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Oще по темата
"Мисля че баща ми, подобно на милиони и милиони обикновени войници - той бе прост войник - са имали право да преминат по този площад, но съдбата така е отредила, че не всички са могли да преминат по Червения площад", заяви Путин.

Акцията "Безсмъртен полк" се провежда за четвърти път.

Участниците в нея носят портрети на свои роднини, които са се сражавали на фронта.

На уебсайта на "Безсмъртен полк" /moypolk.ru/ всички желаещи могат да открият страница на свои роднини и да разкажат за бойния им път, живота на семейството преди и след войната. Всеки ден се появяват хиляди нови истории.

На възпоменателното събитие се събраха над 250 000 човека.

За Путин, както и за повечето руснаци, Великата отечествена война е част от семейната история. В неотдавнашна статия президентът разказа как баща му Владимир Спиридонович Путин отишъл на фронта въпреки "резервите", как се сражавал и бил тежко ранен.

Държавният глава си спомни също за своята майка Мария Ивановна и за по-големия си брат Виктор, умрял от дифтерит през 1942 г.

Владимир Путин е роден седем години след края на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

331

Анонимен

преди 8 години

Има няколко видеоклипа - реални - как Путин ползва фитнес зала и какво прави Обама във фитнес зала.Изглежда охраната им е спретнала скрита камера. Шоуто си заслужава!:)))

330

Александър

преди 8 години

Путин се е доказал като смелчага, успял да върне тълпа немци през 1989 г.Кацна със Су-27 в Грозни, когато наоколо швъкаха чеченски бунтовници с "Игли" и "Стингъри".Слезе с батискаф до дъното на Байкал, с миниподводница - до дъното на Балтийско море, да види останките на разбитата шведска флота.Участва в маркирането на усурийски тигър, почива си в тайгата на 150 км от последната избушка.Лови риба, язди кон, плува в ледени сибирски реки. Има I дан по дзю-до.А Обама го снимаха как виси като джигер

329

До Шоп

преди 8 години

Шопе вмирисан на лук и вкиснало! Ако Луков беше успял да прати българско пушечно месо на Източния фронт, нямаше да се върне никой! Затова и никой не е направил крачка пред строя! Та за какво ли са го гръмнали?А от гръцките гранични вишки щеше да се чува какво говорят на пазарите в Пловдив и Пазарджик! За това трябва да сме благодарни на ***! Концесия имахме единствено ние в Коми и получавахме огромно количество дървесина.Не се гаври с паметта на 30000 български воини, дали живота си, гадино!

fallback