Снимка: архив, Reuters
fallback

Високопоставен командващ на НАТО съобщи, че Алиансът за кратко ще премести командния си център от Италия в Румъния, като НАТО продължава да противодейства на действията на Русия в Украйна, предаде агенция Асошиейтед прес.

Адмирал Марк Фъргюсън, командващ обединените въоръжени сили с команден център в Неапол, Италия, каза, че командването ще бъде преместено в Чинку, Централна Румъния, за 12 дни през юни в подкрепа на натовско учение, включващо 1000 военнослужещи от 21 натовски държави.

В селището Чинку, разположена на около 180 километра северозападно от Букурещ, е най-голямото военно стрелбище в Румъния.

За първи път командният център на обединените въоръжени сили на НАТО ще бъде разположен в Румъния, каза адмиралът.

По същото време НАТО ще провежда учения в Полша и балтийските държави.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

branko palio

преди 8 години

До АнонименТака ли си мислиш, руснака щом е спокоен, значи има скрит коз, коз който само няколко човека от кремъл знаят.Русия достатъчно опит е натрупала от втората СВ, и само едно знам, тя има предимство на изненадата, и точно тук никой не знае,с какво се състои изненадата,а изненадата е именно от действителната военна мощ.Да не забравяме наскоро променената военна доктрина, която приеха, доктрина с която си запазва правото ,да използва превантивно ядренно оръжие ,в случай на застрашеност

19

искаме мир!

преди 8 години

Искаме мир, а не Нато!

18

точка 10.

преди 8 години

Както винаги Асошиейтед прес лъже. Русия не участва в гражданската война във вече бивша Украйна. Русия няма войски в Украйна. Русия няма действия в Украйна. Точно обратното, с изпращането на 300 американски десантника в Украйна, Сащ грубо нарушават Минските споразумения. Точка 10. забранява присъствието на чужди войски и наемници на украинска територия.

fallback