Снимка: Ройтерс
fallback

Клон на екстремистката групировка "Ислямска държава" в Афганистан пое отговорността за извършения днес двоен терористичен атентат в Източен Афганистан, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на афганистанската агенция Пажвок.

"Ислямска държава" е поела отговорността за кръвопролитния атентат, при който загинаха 33 души, а над 100 ранени в момента са в болници. Жителите на Джалалабад, столицата на провинция Нангархар, дават кръв, за да помогнат на пострадалите.

Движението на талибаните отрече да стои зад нападението.

Днес сутринта пред филиал на Кабулската банка в Джалалабад, където са се били събрали много хора, е избухнало взривно устройство, прикрепено, според очевидци, към велосипед. Второто нападение е станало близо до сградата на общинския отдел за информация и култура.

През януари водачите на "Ислямска държава" обявиха, че създават така наречено емирство Хорасан, в което влизат Афганистан, Пакистан, Индия и Бангладеш. За емир беше провъзгласен един от лидерите на движението на талибаните в Пакистан - Хафез Саид Хан.

За три месеца от съществуването си афганистанското разклонение на "Ислямска държава" е извършило редица нападения, отвлякло е над 40 цивилни, някои от които бяха убити, припомня ТАСС. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Tom Brady

преди 9 години

Да пращат НАТО войски веднага да ги измори тия!И Русия да помогне стига само е завземала чужди територии.

2

Анонимен

преди 9 години

Щом са поели отговорност значи,че ще си платят за клетки в Тора-Тора,като в трезор за пространство.

1

ЖороПърви

преди 9 години

Всички атентатори да идват в България- Кунева ще им даде статут на бежанци!

fallback