Снимка: архив, Reuters
fallback

В Украйна пристигнаха 300 американски десантчици, които ще обучават войниците от украинската Национална гвардия по време на маневри в западната част на страната. Това обяви американската армия, предаде Франс прес.

Oще по темата

Американските военни, служещи в 173-та въздушнодесантна бригада, кацнаха на летището в Лвов. Те ще обучават близо 900 войници от Националната гвардия, подчинена на министерството на вътрешните работи.

Националната гвардия е съставена от доброволци от милициите за самоотбрана на Майдана - проевропейско движение, организирало протести в центъра на Киев и удавено в кръв през февруари 2014 г., отбелязва агенцията.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти в Москва, че пристигането на американски военни инструктори в Украйна ще дестабилизира обстановката в източната част на страната, където сепаратистите воюват с правителствените сили, съобщи Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

пенко

преди 9 години

Украйна прие 300 от избягалите от Р Йемен американски военни специалисти !!! Съобщи днес "АЙДЕ СЪШИЙТЕ ПРЕСАТА"!!! Тъй като, еврео- идът Коломойски е заплаха за еврео- идът ЯЯЦЦЕЕННЮЮК /и приближени/ последният ще покани кралската конна полиция на протектората Канада за защита на ОР в Кие"Ф" !!!

49

сем

преди 9 години

Ясно ! Някои все още не са си взели поука. След поредния котел отново ще се събират трупове на украински ***. ...

48

Анонимен

преди 9 години

Не знам за лавров,но на тях дупе да им е яко.

fallback