Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин спокойно приема факта, че много от неговите подчинени, било то в правителството или в президентската администрация в Кремъл, получават доста повече пари от него самия, предаде ТАСС.

В отговор на въпрос на журналисти дали Путин е недоволен от това, че доходите на подчинените му са по-високи от неговите, говорителят на президента Дмитрий Песков заяви кратко: "Не".

"Всички имат абсолютно различни доходи. Всички имат различно минало. Някои например са работили в бизнеса и имат някакви банкови депозити", добави Песков и посочи, че всички не трябва да се поставят под един знаменател.

Според говорителя важното е всички доходи да са законно придобити и да бъдат декларирани.

Днес висши чиновници в Кремъл и в правителството публикуваха данни за своите доходи и имущество, така както са ги декларирали пред данъчните власти.

От тези информации става ясно, че миналата година Путин е получил 7,7 милиона рубли, което е по-малко от заработеното от неговия премиер Дмитрий Медведев, възлизащо на 8 милиона рубли и доста далеч от доходите на вицепремиера Александър Хлопонин, който е декларирал доходи от 280 милиона рубли за 2014 г.

От членовете на правителството с най-големи доходи се оказват и министърът без портфейл Михаил Абизов /222 милиона рубли/, и вицепремиерът Юрий Трутнев /179,5 милиона рубли/.

С най-високи доходи от служителите в администрацията на Кремъл е началникът на отдела за социално-икономическо сътрудничество със страните от ОНД, Южна Осетия и Абхазия Олег Говорун, който е декларирал 114 милиона рубли, което е около 15 пъти повече от доходите на Путин - неговия непосредствен началник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase