Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Боевете в Източна Украйна са се подновили, след повече от месец относително затишие, съобщиха наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), цитирани от Асошиейтед прес.

Oще по темата
Един украински войник бе убит, а шестима - ранени, през последните 24 часа, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на армията.

Военният конфликт в Украйна между подкрепяните от Русия бунтовници и правителствените сили отне живота на над 6000 души.

Той обаче до голяма степен утихна, откакто през февруари двете страни сключиха споразумение за прекратяване на огъня и част от тежките оръжия бяха изтеглени от фронтовата линия.

Наблюдатели от ОССЕ съобщиха днес, че са чули интензивна минометна стрелба и картечен огън до село Широкине в продължение на три часа.

Минометен обстрел е бил чут през нощта и тази сутрин в центъра на Донецк. Постъпила е информация и за боеве при разрушеното летище на града, където от вчера не се допускат журналисти.

Вчера двама журналисти са попаднали под обстрел и са били ранени в района на донецкото летище, предаде ТАСС.

Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс изрази днес безпокойство от нарушенията на прекратяването на огъня и недостатъчния политически напредък в Украйна, предаде Ройтерс.

"С (германския ми колега) Франк-Валтер Щайнмайер сме разтревожени от това, което се случва", каза френският външен министър в Барселона.

Фабиюс даде да се разбере, че заедно с Щайнмайер ще напомнят на руски и украинския министър на външните работи, Сергей Лавров и Павло Климкин, че Минските споразумения трябва да бъдат спазвани и изпълнени преди края на годината.

Външните министри на четирите страни от "нормандската четворка" ще обсъдят конфликта в Украйна на среща в Берлин по-късно днес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

193

пенко

преди 9 години

Как мислите : Защо принц Хари служи тежка войнишка служба / независимо в чия полза/??? Повечето руски мафиотски босове,които имат синове , желаят синовете им да минат през война -за да се научат да воюват за интересите на клана ! Изключвам евреите - за тях нямям мнение /в момента/ А полският президент да си завре главата в си и да направи затворен цикъл на съществуване !!! Европа е до Урал и Азербайджан е в Е К !

192

До 333

преди 9 години

ти не си европеец нали?

191

Анонимен

преди 9 години

непобедимите солдати"В Русия е в сила задължителната наборна военна служба за срок от една година. Много руснаци се опитват да се освободят от нея чрез разнообразни трикове и подкупи. Според някои предположения едва една трета от всеки годишен набор действително отбива задължителната военна служба."

fallback