Снимка: Reuters, архив
fallback

Ислямска държава забрани тесните дънки, пушенето и слушането на музика от мобилен телефон на мъжете в Ракка, пише британският Телеграф. Всеки, който се осмели да наруши забраната, е застрашен от затвор.

Според законите на джихадистите нарушителите ще се наказват с поне 10 дни затвор. Напускането на затвора пък става само след успешното преминаване на ислямистки тест.

Ракка стана известен като столица на Ислямска държава. В града патрулират милиции по морала. Всеки, който бъде заподозрян, че е хомосексуалист, го грози смърт. Същото важи и за двойки, заподозрени, че са консумирали любовта си без брак.

Новите мерки затягат още повече морала в контролираните от ислямистите провинции.

Въвеждането на правилата беше разкрито от антиислямистка организация, работеща на територията на Ракка. Това не е първият случай на подобен "теч“ на информация от организацията.

"Личното мнение е престъпление“, разказва местен жител, който нарича себе си Джасем. По думите му на решенията на Ислямска държава не може да се противопостави никой.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Той е

преди 9 години

Супер, сега требе да тръгнат към Гейропата, там има бая материал за трепане!

32

подкрепям!

преди 9 години

В изброените случай от Ислямска държава са абсолютно прави! Въпреки, че съм християнин ги подкрепям напълно. Трябва да се спазва морал в живота. Добре са решили, със строги наказания да наложат спазването на морала. Щом не става доброволно, ще стане насила. Иначе ще стане Содом и Гомор по земята.

31

Анонимен

преди 9 години

Поредният диктаторски режим и банда жадни за власт дребни човеченца. Колко ли време човечеството ще просъществува изобщо?

fallback