Снимка: Reuters
fallback

Анализът на данните от втората черна кутия на самолета на Джърмануингс, катастрофирал във Френските Алпи, потвърждават, че вторият пилот умишлено е разбил самолета, казаха следователите, цитирани от Франс прес.

Oще по темата

Лубиц е променил настройките на автопилота

„Намиралият се в кабината пилот с помощта на автопилота снижава самолета до височина от 100 фута /30 метра/ и след това променя настройките на автопилота, така че да увеличи скоростта на снижаване на лайнера“, се казва в доклада на френското бюро за разследване на авиокатастрофите.

Втората черна кутия беше намерена в четвъртък и беше изпратена за разшифроване в Париж.

След разшифроването на намерената по-рано първа черна кутия, на която са записани разговорите в кабината, стана ясно, че трагедията е станала по вина на втория пилот – 28-годишния Андреас Лубиц, който умишлено е насочил самолета към земята. Лубиц се е възползвал от това, че командирът на екипажа е бил излязъл от кабината, и блокирал вратата.

Самолетът на Джърмънуингс, изпълнявал полет от Барселона за Дюселдорф, се разби във Френските Алпи на 24 март. Загинаха всичките 150 души, намирали се на борда му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Nuclear

преди 9 години

A така, да видим сега феновете на конспирациите какво ще измислят....

20

Илия

преди 9 години

Аз пък се чудя, какви са тия тъпотии с черни кутии в 21 век? Нима не може тази информация да се изнася на момента през сателит и да се записва в момента? Та ние тия технологии си ги имаме и в къщи, за какво ти е кутия, с какво записва вътре с касетка ли, баси глупостта.

19

Анонимен

преди 9 години

Sustoto moze da bude izvurseno i ot specialni armeiski sistemi...ina gi ot pone 20 godini......povece izglezda kato posledno preduprezdenie kum pravitelstvata na GERM i FR , ce ne e dobre da se pie nostno kafe v Minsk...

fallback