Снимка: БТА
fallback

Двама от похитителите на прокурора в Истанбул са ликвидирани при полицейска операция срещу сградата на съдебната палата, където се разиграваше заложническата драма, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на властите.

Прокурорът е тежко ранен и е откаран в болница, където сега е подложен на операция, допълва Ройтерс. Специални части на полицията сложиха край на драмата, като щурмуваха сградата. Кризата продължи няколко часа.

След започването на операцията са се чули взрив и стрелба в съда в Истанбул. На шестия етаж в истанбулската съдебна палата, където се разигра заложническата драма, са отекнали два взрива вероятно от светлинно-шумови полицейски гранати и над 100 изстрела, посочва ТАСС.

Oще по темата

Заложникът Мехмет Селим Кираз е натоварен с разследването на смъртта на тийнейджър по време на антиправителствените протести през 2013 г., припомня Франс прес.

Членове на турската лявоекстремистка групировка Революционна партия и фронт за народно освобождение (ДХКП-С) по-рано днес публикуваха снимка на пленения прокурор, на която се вижда насочено към главата му оръжие. Те заплашиха да го убият, докато техните искания не бъдат изпълнени.

Групировката е посочила в изявление си, че иска полицейският служител, заподозрян в убийството на тийнейджъра Беркин Елван, да направи самопризнания за стореното по телевизията, а също така да бъдат свалени обвиненията, повдигнати срещу участници в протести във връзка със смъртта на момчето, информира Ройтерс.
 
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

г

преди 9 години

До Анонимен-И аз съм - за, да ги пратят тук. Ще ги назначим към парламента на високи заплати, защото един живот няма да им стигне само за съдилищата, прокуратури, банкери , депутати,ЕРП-та, топлофикации, министерства ,вестникари и т.н.

37

партия

преди 9 години

Революционна партия и фронт за народно освобождение (ДХКП-С) - видяхте по снимките СЪРПА и *** на ЧЕРВЕН фон и ПЕТОЛЪЧКИТЕ на червено знаме.Това са комунисти-терористи. 45 години този терор е бил и при нас.Сега ИД следва пътя на комунистическия терор.Зарибява бедните, че ще има "равенство"( както при нас- с атентати на комунистите 1920-1944)И забележете: убийствата, хаоса са от ислямисти или последователи на соцкомунизма- Колумбия-сандинисти,Северна Корея,Турция- разнисоцком образувания,Чечня

36

Men

преди 9 години

Към ХА-ХАТурците са в постоянна война с кюрдите от 50 години армията и специалните им части са добре обучени и въоръжени защото им се налага не ги подценявай. Все пак са влезнали убили са двама въоръжени терориста с заложник и са излезнали без жерви. Да припомням ли нашите каква е свършиха наскоро с лудия стрелец. Ясно че щом са турци трябва да сме против, но това не значи че трябва да сме заблудени нали?

fallback