Домът на семейството на Лубиц в Монтабаур. Снимка: Reuters

Пасторът на Лутеранската църква в германския град Монтабаур - родно място на Андреас Лубиц, втория пилот на катастрофиралия във Франция самолет на авиокомпанията Джърмануингс, заяви, че градчето застава зад Лубиц и неговото семейство.

Това изявление беше направено въпреки факта, че прокурори смятат, че 28-годишният Лубиц е отговорен за катастрофата, в която загинаха 150 души, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Град Монтабаур беше потресен от разкритията за евентуалната роля на Лубиц в катастрофата, припомня АП.

"За нас е изключително трудно да приемем факта, че единствената жертва от Монтабаур е заподозряна, че е предизвикала тази трагедия, тази катастрофа, въпреки че това все още не е окончателно потвърдено. Но много доказателства говорят, че това може би е истина и ние трябва да се приемем този факт", каза пастор Михаел Дитрих.

"Вторият пилот и неговото семейство са част от нашата общност и ние стоим зад тях, ние ги прегръщаме и няма да скрием, че искаме да подкрепим семейството на Лубиц", добави Дитрих.

Френски прокурори още не са разпитвали семейството на Лубиц, поясни прокурорът от Марсилия Брис Робен. Той добави, че прокурорите уважават мъката на близките на втория пилот. Той посочи, че все още нито един труп от самолета не е бил идентифициран, като опроверга по този начин твърденията на германски медии, че тялото на Лубиц е било намерено.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase