Снимка: архив Reuters
fallback

Засилването на военното присъствие на Русия в различни региони на света, вкл. по източното Средиземноморие, в сирийското пристанище Тартус, е необходимо за поддържането на баланса, който бе загубен след разпада на СССР преди над 20 години. Това заявява президентът на Сирия Башар ал Асад в интервю за руски журналисти, предаде ТАСС.

Асад добавя, че Дамаск би приветствал разширяването на руското присъствие в Тартус и други сирийски пристанища.

Според  него това би допринесло за стабилността на Близкия изток. По думите на сирийския президент целта на кризите в Сирия и Украйна е да бъде отслабена Русия и да бъдат създадени марионетни държави. След като констатира, че задължение на всяка държава е да защищава интересите на народа и страната, Асад заявява, че има нещо общо между кризите в Сирия и в Украйна. 

"Първо, защото двете страни са от значение за Русия. Второ, защото в двата случая целта е да бъде отслабена Русия и да бъдат създадени марионетни държави", заключава Башар ал Асад. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 9 години

Абсолютно прав!

26

Анонимен

преди 9 години

istinata e vinagi niakade po-sredata.

25

Ха-Ха-Ха

преди 9 години

Започна рязко забързване на историята... Кой мислил, мислил. Дойде времето за ходове. Няколко места пламват едновременно. Сега Йемен, скро Венецуела. Там Руснаците могат да се реваншират в стил - Украйна. Просто големите воюват чрез малките. Дано да победи разумът. За жалост България ще има активна позиция... а не мъдра.

fallback