Снимка: Reuters
fallback

Вероятно няма загинали французи при днешната самолетна катастрофа в югоизточната част на страната. Жертвите изглежда са испанци, германци и турци, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от ДПА и Франс прес.

"Сред жертвите има испанци, жертви от други националности, по-конкретно германци, и без съмнение турци. Вероятно няма френски жертви, но без пълна сигурност", каза Оланд, застанал до краля на Испания Фелипе Шести.

Испанският монарх, който току-що пристигна на тридневно държавно посещение във Франция, съобщи, че прекъсва визитата заради трагедията.

Oще по темата

Той потвърди, че на борда на разбилия се самолет е имало много испанци, а също германци и турци.

"Имаме всички основания да предположим, че няма оцелели при катастрофата", каза крал Фелипе Шести, цитиран от ТАСС.

Френският президент каза, че се отнася с разбиране към решението на испанския монарх да се откаже от държавното си посещение в страната, израз на приятелските отношения между двете страни.

Новината за катастрофата дойде буквално половин час преди пристигането на крал Фелипе Шести и съпругата му кралица Летисия в Елисейския дворец, посочва БТА.

Самолетът Airbus А320 на Germanwings - нискотарифния филиал на германската авиокомпания Lufthansa, изпълняващ полет от Барселона, Испания, до Дюселдорф, Германия, се разби в отдалечен планински район на голяма надморска височина във Френските Алпи. На борда му е имало 150 души - 144 пътници и 6-членен екипаж, съобщи главният изпълнителен директор на въздушния превозвач Оливер Вагнер.

Представители на германските власти в областта на сигурността за момента изключват възможността днешната катастрофа на германски самолет във Франция да е резултат от терористичен акт, предаде ДПА. Първоначално няма улики за тероризъм, казаха те пред агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

42

преди 9 години

ЕДНО ВРЕМЕ, КАТО НЕ Е ИМАЛО, САМОЛЕТИ, КОЛИ И ДИСКОТЕКИ Е ИМАЛО ПОВЕЧЕ ДЕЦА И ПО- МАЛКО ЗАМЪРСЯВАНЕ. Т.НАР. МАТЕРИАЛЕН ПРОГРЕС, НЕ СЕ ПРЕВЪРНА В ИНТЕЛЕКТУАЛЕН И НЕ ДОНЕСЕ НИЩО НОВО, САМО БЕДИ. ЕТО ГО И БЪЛГАРИНА, НЕ СИ ПОЗНАВА СОБСТВЕНАТА СТРАНА, А ХУКНАЛ ПО СВЕТА ЗАЩОТО Е МОДЕРНО.

4

Сейфи

преди 9 години

какво сте си развихрили тука не е темата за спорове кой колко е велик кой е по-бай-*** от другия и тем подобни,тука има жертви и всеки можело да бъде в този самолет знае ли човек

3

на Елка една Зелка

преди 9 години

*** пак не дочела Чуждата Преса правилно , 66 Германци от които 16 Ученика

fallback