Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Еврозоната няма да деблокира пари за Гърция, преди тя да започне всички обещани реформи, заяви испанският министър на икономиката Луис де Гиндос, цитиран от Франс прес.

Oще по темата
"Ще видим дали списъкът с реформи е пълен. Няма да има никакво плащане, преди да се направи проверка, която да покаже, че реформите са одобрени и започнати", заяви Гиндос в интервю за британския вестник "Файненшъл таймс".

Изявлението му е в разрез с твърдението на гръцкия премиер Алексис Ципрас, че изплащането на европейските пари ще започне щом Гърция представи нов списък с реформи на своите кредитори.

Интервюто на испанския министър бе публикувано във "Файненшъл таймс" преди днешната среща в Берлин на германската канцлерка Ангела Меркел и гръцкия премиер, посветена на гръцкия дълг.

В петък Ципрас обеща да конкретизира по-бързо намеренията за реформи, за които настоява Берлин, а Европейската комисия обяви, че ще предостави на Атина 2 милиарда евро за 2015 г. от структурните фондове.

Гърция обаче в момента има нужда от 7,2 милиарда евро, за да посреща плащанията си. Предложението за деблокиране на финансовата помощ трябва да бъде обсъдено от министрите на финансите от еврозоната.

Луис де Гиндос е кандидат за приемник на Йерун Дейселблум като председател на еврогрупата и има подкрепата на Ангела Меркел, отбелязва АФП. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Пачата

преди 9 години

Гръцки *** !

16

Наблюдател

преди 9 години

Гръцкия тарикат излиза с N-a на нашите политици - иска да убеди ЕС, че "намерение за реформи" е същото като реформи!

15

GR

преди 9 години

Меркел заповядва, Гърция да реформира ДЕМОКРАЦИЯТА.Е, няма да стане тая.

fallback