Снимка: Архив Reuters
fallback

Властите на Крим, който преди година се присъедини към Русия, обявиха, че имат намерение да създадат авиокомпания, която да улесни връзките с руската територия и да насърчи туризма, предаде Франс прес.

Проектът предвижда създаването на компания с флотилия от шест самолета и екип от 40 пилота. На първо време те ще обслужват 14 дестинации, а после 36 дестинации. Засега не се уточнява до къде ще лети новата компания.

Самолетите ще бъдат Суперджет 100, а печалбите от начинанието ще дойдат едва след три години по оценка на властите. Те смятат, че през 2016 г. с новата авиокомпания ще пътуват 490 000 души.

Същевременно американското сп. "Форбс" отбелязва, че на кримчани им се нрави да живеят в пределите на Русия, вместо в тези на Украйна, предаде ТАСС.

Изданието припомня две допитвания от юни 2014 г. и февруари 2015 г., в които съответно 83 процента и 82 процента от кримчани са доволни, че живеят сега в състава на Русия.

Независимо от желанието на САЩ и на ЕС да ги спасят, кримчани са доволни от настоящото положение, отбелязва изданието и допълва, че болшинството от кримчани смятат референдума за полуострова от миналата година за легитимен.

Миналата година на 16 март на референдум 97 процента от жителите на Крим и 95,6 процента от жителите на Севастопол гласуваха за присъединяване на полуострова към Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

тошко

преди 9 години

До 127 да те питам къде видя руснаците да безчинстват в Украйна? ОССЕ обяви че не са видяли тежко руско оръжие а части от амер.бомбиyoutube

95

Ali Kemal

преди 9 години

Do 145 Ne e Gorbachov a e Nikita Hrushcov, Stalin nikoga ne e iskal da go dava Krim na Ukraina .

94

до 141

преди 9 години

Ти чуваш ли се какво говориш Крим - Украински??!! Ти си луд!!! Тая държава е водела 2 войни в Турция за тоя полуостров а колко в водела Украйна? Горбачов се е напил и го е подарил? Научи историята

fallback