Снимка: Reuters
fallback

Няколкостотин души излязоха на протест в индийския град Колката в подкрепа на възрастната монахиня, която беше групово  изнасилена в петък вечерта, докато се опитваше да предотврати плячкосване на мисионерско училище, предаде Франс прес.

В демонстрацията участваха монахини в бели одежди, жени от всякакви обществени прослойки и възрасти, както и множество ученички. Те носеха плакати, на които пишеше: "Този свят принадлежи на жените" и "Ние искаме една Индия без изнасилвания".

Монахинята, която е на 75 години, беше изнасилена в петък вечерта близо до град Ранагат. Според полицията крадци влезли с  взлом в училището, което било в съседство с манастир, и започнали го плячкосват и рушат. Монахинята се опитала да им попречи, но те я изнасилили.

Четирима от общо шестте изнасилвачи бяха идентифицирани благодарение на кадри от охранителни камери в училището.

Полицията вече е разпитала 10 души заради груповото изнасилване, но засега никой не е арестуван.

Това е поредното престъпление, което привлича общественото внимание към проблема със сексуалното насилие в Индия. През  декември 2012 г. 23-годишна студентка беше групово изнасилена в автобус в Делхи и по-късно умря в резултат на получените  наранявания, а случаят предизвика възмущение в цялата страна, което накара властите да приемат по-строго законодателство в тази област.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

rumen72

преди 9 години

ДНЕС БГ"Стотици на протест в Индия, изнасилиха възрастна монахиня"оправетеси заглавието господа ЖУРНАЛИСТИ

5

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 1Това е вярно, само че имам една забележка - не знам защо обиждаш ястребите като ги сравняваш с тия лешояди.

4

dp

преди 9 години

Протестите нищо няма да постигнат, ако почнат да ги линчуват - може би да има някакъв временен ефект.Имали са хиляди години да еволюират и като общество, и като натрупани знания - но не са го направили, сега цивилизованият свят ще се опитва да им ги прехвърли за ден-два, така става то.

fallback