Снимка: Reuters
fallback

Ислямска държава прие клетвата за вярност на нигерийската групировка Боко харам. Това се казва в аудиозапис на ислямистката организация, цитиран от ДПА и БТА.

В послание, постнато в интернет от медийния клон на ИД Ал Фуркан говорителят Абу Мохамед ал Аднани обяви разрастването на самообявения халифат на ИД до Западна Африка след клетвата за вярност на Боко харам.

Ал Аднани предрича, че джихадисткото движение ще обхване и други мюсюлмански държави, включително Иран, Афганистан, Пакистан, Саудитска Арабия, Йордания и Обединените арабски емирства.

ИД вече контролира значителни територии в Ирак и Сирия.

В 30-минутния аудиозапис Ал Аднани назова Италия, Франция, Великобритания и САЩ като потенциални мишени за нападения от членове на Ислямска държава.

Във Вашингтон директорът на ЦРУ Джон Бренън заяви, че по данни на американското разузнаване ИД има най-малко 20 000 бойци от повече от 90 държави, в това число няколко хиляди от европейски страни и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

133

преди 9 години

А видеото къде е ? защо не сте го качили . Пак правите копи пейс сороси мръсни.

9

до ген. гад.

преди 9 години

Стига внушава глупости на хората. Никой не е вечен на този свят. Непокаялият се грешник да му мисли. Непроверени факти не подлежат на раздуване-то не помага на никого.Не виждаш ли, че в този дж.. ад се включват хора от целия свят. Става дума за криза на личността, породен от безверие и развити технологии.А знаеш ли какво има под чаршафите.. може и да не са хора, а роботи.

8

ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН

преди 9 години

Боко Харам и Аш Шабаб са по опасни от ИДИЛ. Все пак са ***, да не забравяме. Суданските ислямисти са също изверги. Няма и ден без да качат поне три статии за джихадистите, а това е само началото. Ще става все по зле!

fallback