Снимка: БТА
fallback

Заур Дадаев, обвиняем в убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, се отказа от самопризнанието си за съучастие в извършването на това престъпление, предаде ТАСС.

Oще по темата
За това самопризнание, направено от Дадаев в показанията му пред следствието, съобщи съдията Наталия Мушникова, която прочете постановлението за задържането му, предаде БТА.

В съда Дадаев не коментира въпроса за съучастието си в убийството, а само поиска справедлив процес, посочва ТАСС, като цитира в. "Московский комсомолец".

Дадаев е служил 10 години като заместник-командир на полк в батальона "Север" към чеченското МВР. През 2010 г. като сержант на 46-а бригада на Вътрешните войски на руското МВР, той е награден с Орден на мъжеството "за мъжество, решителност и самоотверженост, проявени при изпълнение на войнския дълг в Севернокавказкия регион".  Наградата му е връчена от Рашид Нургалиев, тогава вътрешен министър на Русия.

Другият обвиняем за убийството на Немцов - Анзор Губашев, работел в частна охранителна фирма в Москва. Той твърди, че е невинен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 години

Путин - тумор за изрязване!

29

Анонимен

преди 9 години

Виновния е оня дето го взривиха с гранатата при ареста. Поръчители няма, той сам е решил да убие Немцов и сам си е сложил край на живота. Време е следствието да приключи и невинните да бъдат освободени от ареста.

28

циника

преди 9 години

какво стана сега?Уж в авторитарната Русия обвиняемият може да си сменя защитната версия,когато и както си поиска, а в цивилизования демократичен Запад атентаторите изобщо не достигат до съд? Какво да се прави - на Запад атентаторите учтиво си оставят я лична карта,я точен адрес с извинителна бележка,за да могат бързо и лесно да бъдат заловени и след това в интерес на обществото умират най-възпитано- абе, културна работа,цивилизована,подредена по западняшки!!!

fallback