Снимка: Reuters, архив
fallback

Полицай застреля невъоръжен чернокож мъж в Атланта, САЩ, съобщи CBS46.

Всичко започнало около 13 ч. местно време. Полицаите се отзовали на сигнал за човек с нетипично поведение - мъжът тичал гол в жилищна сграда, чукал по вратите, пълзял в коридорите.

Oще по темата

Когато полицаите пристигнали, мъжът вече бил на паркинга на сградата. Той не се подчинил на разпорежданията им и се затичал към тях. Тогава единият от служителите на реда открил огън. Чернокожият бил прострелян два пъти, фатално.

"Вече ще ни е страх да се обадим на полицията, като видим нещо нередно, защото не знаем какво ще направят те. Имат правото да убиват хора без причина, а това е страшно", разказва Хенри Рако, живущ в сградата, до която се случил инцидентът.

Засега името на жертвата не се съобщава.

Полицаят, убил мъжа, работи за институцията от 7 години. В момента е в административен отпуск до приключване на разследването.

Това е вторият случай на застрелян чернокож от полицай в САЩ само в рамките на денонощие. Вчера 19-годишен младеж от Медисън беше застрелян от полицая Майк Ковал. Тогава униформеният се отзовал на сигнал, че чернокожият младеж нарушава пътното движение като скача пред колите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

До Хан Крум

преди 9 години

Съжалявам ако наистина съм използвал никнейм, близък до този на някой друг. Не е било умишлено, в постовете под темите не съм засичал такъв. Все пак - извинявай!

60

До 69 (Иво)

преди 9 години

Иво, Иво, май ти спадаш към възрастовата група на дечковците, и явно на не особено ученолюбивите, щом не си чувал разновидността на титлата "Кан". Хайде сега си изключи за малко "клюкарника", в който висиш по цял ден и потърси значението на думата. Преди да показваш на другите колко си напред с "материала" вземи почети книжки, образовай се малко, че с умните си заключения пращаш в небитието труда на доста историци. Силно се надявам да осмислиш написаното тук, въпреки че доста се съмнявам...

59

Уточнение

преди 9 години

Кога за американците човешкия живот е струвал нещо? Те собствения си президент убиха, кулите си срутиха, а военните им престъпления по света брой нямат. И все минават демократи!

fallback