Снимка: Reuters, архив
fallback

Ислямски радикали, живеещи в Германия, може да постъпят в германската армия, за да получат военна подготовка, а после да се присъединят към терористичната групировка "Ислямска държава", заяви ръководителят на германското военно контраразузнаване Кристоф Грам, цитиран от ТАСС.

"Виждаме опасност в това, че германската армия може да бъде използвана като "учебна част" за ислямисти", каза Грам в интервю за германския в. "Велт".

Според него за Сирия и Ирак са заминали около 20 бивши военнослужещи от германската армия.

По последни оценки най-малко 600 ислямисти от Германия са отишли да воюват в Сирия и Ирак в редиците на екстремистки групировки. Има данни, че оттам са се завърнали около 180 души, които представляват косвена заплаха, тъй като могат да съдействат за радикализиране на други мюсюлмани или дори да подготвят терористични нападения, посочва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Shark

преди 9 години

Ми защо ги приехте? Не само че ги приехте, ами и ги вкарахте в армията си. Да не се окаже че един германски лидер от недалечното минало е имал право за много неща!! Ще се сетите!!

11

Анонимен

преди 9 години

Дойчланд акбар!

10

EVROPOL

преди 9 години

Първо ги приемат после им дават Социални и ги образоват и накрая дори обучават , кой не иска да е в Германия , само за свдение: подготвителните или така наречените Studienkolleg преди Университет са Схеми за легализиране на чужденци извън EU но така или иначе изтичане на информация няма

fallback