Александър Вършбоу Снимка: Архив Reuters
fallback

Владимир Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава и да заглуши алтернативните гласове у дома, за да не допусне "Майдан" в Русия", заяви заместник-генералният секретар на НАТО Александър Вършбоу на конференция на парламентаристи от ЕС в латвийската столица, предаде Ройтерс.

"Както видяхме с бруталното убийство на Борис Немцов, жертви има не само в Източна Украйна", добави той.

Кремъл отрича да има нещо общо с убийството на бившия руски вицепремиер, който беше застрелян миналата седмица, и твърди, че е провокация, целяща да дискредитира Путин, припомня Ройтерс.

"Ние не знаем кой е натиснал спусъка, но знаем със сигурност, че Борис Немцов беше мощен глас за демокрация и против намесата на Русия в Украйна, когото официалната пропаганда определяше като "предател" и част от "петата колона", каза Вършбоу.

При управлението на Путин Русия разви нова форма на хибридна война, съчетавайки военна заплаха, прикрита интервенция, тайни доставки на оръжия с икономически шантаж, дипломатическо двуличие, медийна манипулация и откровена дезинформация, предупреди зам-генералният секретар на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 9 години

До 143Е то тогава САЩ е пример за провалена наркоманизирана държава?????

85

Az

преди 9 години

Днес излезе новината,че промишленото производство на Украйна за м.януари се е свило с 21%, а за 2014 намалението е било 10%. Хунтата в Киев всеки ден обяснява как ще прекъсне икономическите си връзки с Русия и ще работи само със запада. Следвайки тази логика министър Володимир Демчишин поиска запада да плати 1.5 млрд долара, защото не им стигали да си купят нужният газ. И на фона на тези откровенни малоумия на политиците в Киев, да се твърди че Путин е виновен е просто несериозно и смешно !

84

Антиком

преди 9 години

Диваците населяващи Горна Волта скоро ще започнат да се хранят с варени камъни.

fallback