Снимка: Reuters
fallback

Три са версиите, около които работи разследването на убийството на Борис Немцов. Те са - провокация с цел дестабилизация на политическата обстановка, ислямско-екстремистка версия, свързана с вътрешноукраинските събития, както и битова версия, свързана с търговската дейност на Немцов, съобщи БНР.

Oще по темата
От следствения комитет на Руската федерация заявиха днес, че са разпитани очевидците на престъплението, преглеждат се записите от видеокамерите по целия маршрут, по който е бил следен Немцов.

Следствието е на мнение, че убийството е било внимателно планирано и неговите извършители са били осведомени за това откъде ще мине политикът.

Междувременно се появиха кадри от улична камера, на които се вижда убийството и как предполагаемият стрелец се качва в колата, с която е избягал.

Полицията в Москва публикува и първото описание на издирвания стрелец, но без фоторобот. Според тях нападателят е мъж, висок около 170-175 см, с нормално телосложение и късо подстригана тъмна коса. По време на убийството той е бил облечен със сини дънки и кафяв пуловер.

Според свиделските показания убиецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, който също е известен.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Докато разследването се опитва да разплете убийството десетки хиляди руснаци излязоха на шествия в различни градове на страната в памет на опозиционния лидер. Те носеха плакати с лика на Немцов, както и такива с надписи: „Героите не умират” и „Не ни е страх”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Осетия?

преди 9 години

Кола с Осетински номер?Чеченският лидер веднага ще изпрати някой затворник, за да го заклейми Путин като убиец на Немцов.Аберацио иктус.. за онези, които изкл.Путин.. Та тъкмо стар кгб-еец ще измисли "наивна уж" версия, която да ГО ИЗКЛЮЧВА" сега е на ход"непрофесионалисти"..А руското посолство мълчи... За Украйна мнго говори др.ПОсланик .. Сега- няма още опорни точки...

73

супер справедлив

преди 9 години

До СПРАВЕДЛИВ По-точно интелект им като на Джен Псаки!

72

Анонимен

преди 9 години

И ТРИТЕ ВЕРСИИ ВОДЯТ КЪМ ПУТИН !

fallback