Снимка: Архив Reuters
fallback

Американският държавен секретар Джон Кери назначи вчера дипломата от кариерата Ранди Бери за първия в историята специален пратеник на САЩ за човешките права на LGBT - ЛГБТ (лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните), предаде ДПА.

Ранди Бери е генерален консул в Амстердам от 2012 година, а преди това е заемал позиции в Нова Зеландия, Непал, Бангладеш, Египет, Южна Африка и Уганда. Владее испански и арабски.

Кери заяви, че работата на Бери на новия пост ще допринесе значително за усилията за свят, свободен от насилие и дискриминация срещу хората от групата ЛГБТ, които са заплашвани, преследвани и хвърляни в затвора в много страни.

Прекалено много правителства са предложили или въвели в действие закони, които целят да ограничат свободата на изразяване, сдружаване, вероизповедание и мирен протест, каза Кери. Повече от 75 страни все още дискриминират доброволната еднополова активност, добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

Защо, когато мъжът се смята за Наполеон или марсианец го затварят в клиника и го лекуват, а когато се смята за жена - защитават правата му......

7

Анонимен

преди 9 години

БРАВО БЕ КЕРЕСТЕ!!!! НАЙ ПОСЛЕ НЕЩО УМНО ДА ИЗМИСЛИШ. МНОГО Е ВАЖНО ЗА ТАЗИ ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА ДА ИМА ЗАЩИТА ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЛОДЯТ И РАЗРАСТВАТ НА ВОЛЯ. МНОГО СА ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО И СВЕТА. ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО КЕРЕСТЕ!!!!!!!

6

браво

преди 9 години

Браво! Той ще се грижи за лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните. А кой ще се грижи за нашите ***?

fallback