Снимка: Ройтрес, архив
fallback

От днес започва процесът на изтегляне на тежките оръжия от разграничителната линия между страните в конфликта в Източна Украйна. Това каза за ТАСС по телефона представителят на министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република Едуард Басурин.

Oще по темата
"Изтеглянето трябваше да започне преди три дни, но имаше някои нюанси, а сега всички страни постигнаха съгласие и определиха, че от 22 февруари започват да текат двете седмици за изтегляне на техниката", каза Басурин, като подчерта, че и Киев се е договорил от днес да започне да изтегля тежките си оръжия.

По думите му този процес ще продължи "приблизително 14 дни", както е записано в Минските споразумение.

"Днес се подготвяме. Утре е празник, а от 24-о число реално  ще започне процесът на раздалечаване на техниката", заяви той  пред ТАСС.

На 23 февруари в Русия се чества Денят на защитника на отечеството, отбелязван до 1993 г. като Ден на Съветската армия. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

емо

преди 9 години

за всички конфликти по земята без изключение има една единственна причина-американският ционофашизъм.останалото са подробности.меракът на бандитите да унищожат всичко човешко и нормално е неспирен,събудете се хора

29

Анонимен

преди 9 години

До mir 30За кефа на американците .

28

mir

преди 9 години

И кому беше нужен този конфликт, кой спечели, кой умря, кой забогатя? Безумно е, хора, братя, християни да се убиват за благото на шепа олигарси. Те си живеят по света, а хората от тези региони как ще се гледат в очите, как ще загърбят омразата и смъртта? Чудовищно, зловещо е това. Защо!!!????

fallback