Снимка: Архив Reuters
fallback

Украинската армия претърпя поражение в Дебалцево, войниците са демотивирани, а президентът Петро Порошенко се оказа в крайно незавидно положение, пише в новия си брой германското седмично издание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"След съкрушителното поражение в Дебалцево армията на Порошенко е демотивирана, безсилна и безпомощна", се казва в статията, озаглавена "Отстъплението на унизените".

В нея авторът Кристиан Неф разказва за впечатленията си от видяното в град Артемивск (рус. Артьомовск), където се изтегляха украинските войници след сражението за Дебалцево.

В статията се припомня, че по официални данни на Киев при Дебалцево са загинали 22 украински войници, но според автора оцелелите "знаят, че това число не съответства на действителността".

"Шпигел" задава въпрос защо Порошенко не е изтеглил своите части от Дебалцево преди седмица, когато още е било възможно. И дали не е направил това нарочно, за да бъдат те разбити, а после да предизвика "обществено възмущение" от действията на бунтовниците и "по-силно да въвлече американците и европейците в тази война", предаде ТАСС.

В статията се цитира публикация на киевския вестник "Новое время", според която главният проблем в украинската армия е употребата на алкохол - много войници са се напивали, а някои са употребявали и марихуана. Освен това командирите се обогатявали от даренията, а войниците сами плащали за храната си и даже за ремонта на техниката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

МНОЗИНСТВОТО

преди 9 години

Ама нали точно затова нямаше пряко допитване - защото имаше широко мнозинство - референдуми се правят само по спорни въпроси! Не помниш ли, че националистите не можаха "5" подиса срещу НАТО да съберат, даже БСП бабите от Бузлуджа бяха ЗА... Защо се опитваш с лъжи да подменяш историята?Да, сега подкрепата не е така мощна, заради намалената сигурност, но това не значи, че расте подкрепата за други алтернативи, също и за независимост. Хората просто са по резервирани и не са ентусиасти като преди.

77

До 96

преди 9 години

Ало, МНОЗИНСТВОТО, как точно ВИЕ определихте присъединяването на българия към ЕС и НАТО?! Депутат ли си, бивш министър или дипломат? Тези решения се взеха на ниво НС и Министерски съвет и никога не е имало пряко допитване до народа. Нито пък информираност за ползите и вредите. от членствата. Така че не приказвай глупости докато се опитваш да изглеждаш ителигентен европеец. Не е много сигурно дали избора на суверена би бил точно такъв.

76

69 до 90

преди 9 години

"Не си ти, който да кажеш, къде да живея"Аз лично не, но НИЕ МНОЗИНСТВОТО сме определили как и накъде да върви България и ти или ще се съобразяваш или ще се махаш. Съберете вие пълно мнозинство, изкарайте България от ЕС и НАТО (както беше вкарана с пълно мнозинство) и тогава пък аз ще приема или ще се махна. И тогава можете да пуснете България на Путин да я изяде, щом за това мечтаете...Обаче съберете мнозинство с аргументи, не с калашници като в Крим!

fallback