Снимка: Архив Reuters
fallback

Украинските власти и проруските сепаратисти размениха днес пленници, предаде ТАСС, като се позова на украински източници. Новината бе потвърдена от украинския президент Петро Порошенко, цитиран от Асошиейтед прес.

"В близко време 140 от нашите герои ще бъдат свободни", написа Порошенко в Туитър.

Размяната се осъществи в един от бастионите на бунтовниците, Луганск. 52 сепаратисти бяха освободени срещу 140 бойци от силите на Киев. Повечето от пуснатите украински силовики, над 100, са били пленени в Дебалцево.

По-рано днес двете страни в конфликта се обвиниха взаимно за нарушения на прекратяването на огъня, влязло в сила преди седмица. Един украински войник е бил убит и 40 - ранени, при бунтовнически атаки през последните 24 часа, съобщи украинският военен говорител Андрий Лисенко.

Ръководителят на т. нар. Донецката народна република (ДНР)  Александър Захарченко междувременно подписа днес новия план за изтегляне на тежките оръжия от фронтовата линия, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.

Вчера това вече направиха Игор Плотницки, лидерът на другото държавно формирование, провъзгласено от сепаратистите в Източна Украйна, Луганската народна република (ЛНР), и украински генерал.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Илко

преди 9 години

Демек една "бандера" не струва нищо!

18

Анонимен

преди 9 години

Няма предал се опълченец защото знаят, че ще им извадят очите и ще им отрежат езика, ръцете и краката, затова се бият до смърт. А тези 50 човека са обикновенни цивилни, за да излъжат и да си приберат фашагите обратно. Позор Украиньи!!!

17

1111111111

преди 9 години

ще има бити ***

fallback