Снимка: Reuters, архив
fallback

След като не успя да постигне отделяне от Великобритания на референдума през септември миналата година, шотландското правителство изпълни тази своя цел поне в интернет. То смени името на своя домейн от "gov.uk" на "gov.scot", предаде Франс прес.

Пет месеца след неуспеха на референдума, уебсайтът на правителството на полуавтономния район вече е достъпен на адрес "www.gov.scot". Досегашният адрес, "www.scotland.gov.uk", все пак също остава активен засега.

"Използването на домейна ".scot" ни обединява с шотландската общност по света, която избра да изрази така идентичността и родството си", каза шотландският заместник-първи министър Джон Суини.

Домейнът ".scot", за който дълго настояваше бившият първи министър Алекс Салмънд, радетел за независимост, беше въведен през септември 2014 г. Според правителството той вече се ползва от повече от 8000 компании и организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

То така се почва!!!!!!Хората непрекъснато искат промяна без значение дали е за добро или за лоша :DТъй, че щом се е почнал процеса е само въпрос на време да се осъществи!

10

Анонимен

преди 9 години

ей комунистите в 21 век сме хората махат граници и правят общти пазари , вие пак огради в чугунените глави, червени крадливи *** и то само няколко милионера от ДС библиотекари да крадат

9

Az

преди 9 години

До Анонимен По света има демократи разбира се, но Вие не сте от тях. Вие сте пребоядисани комунисти, деца на активни борци и партийни членове. Точно вие, децата на комунистическия елит бяхте първите, които хукнаха да учат на запад, а тези които нямаха пари зубреха в езикови гимназии с надеждата да хукнат и те някой ден натам. И това защото рахатлъка ви се разтури, щото трябва да поработите и а за пари и фес слагате. Сигурен съм че си пазите партийния билет като мил спомен, другарю "демократ".

fallback