Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти влязоха в източния украински град Дебалцево, където сега се сражават с украинската армия, която се опитва да запази контрола върху този стратегически железопътен възел, предаде Франс прес, като се позовава на двама украински представители и на един сепаратист.

Сраженията се преместиха във вътрешността на града.

Още по темата

Бунтовниците използват миномети, гранатомети и огнестрелни оръжия, заяви пред Франс прес заместник-началникът на областната милиция Олександър Кива. Украински военен говорител, чието име не се съобщава, потвърди думите на Кива.

Проруски сепаратистки източник заяви, че сепаратистите вече са превзели по-голямата част от града, който беше под тяхна обсада от няколко седмици, допълва Франс прес.

Украинските военни обаче казаха, че проруските сепаратисти не контролират нищо в стратегическия град Дебалцево, предаде Ройтерс. "Сепаратистите не контролират нищо там. Те се опитват да вземат контрола върху железопътната гара. Води се сражение, както и битка за контрола върху предградията на града", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко.

Министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република съобщи по-рано, че бойци на ДНР, както и на Луганската народна република контролират железопътната гара в Дебалцево, както и източното предградие на града, предаде ТАСС.

"В Дебалцево отдавна има наши военни подразделения, основно от ЛНР, но има и бойци на ДНР. Ние контролираме железопътната гара и източното предградие на града. Но това съвсем не е голяма част от града", заяви представител на Донецката новинарска агенция в отговор на твърдението, че бунтовниците контролирали голяма част от Дебалцево, пише БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase