Снимка: Reuters
fallback

Гръцкото правителство "няма да приеме ултиматума", но "запазва своя ангажимент да намери взаимноизгодно решение с европейските си партньори чрез продължаване на преговорите", заяви гръцки правителствен източник, цитиран от Франс прес.

Oще по темата

"Гръцкото правителство е твърдо решено да уважи мандата на народа и историята на демокрацията в Европа", посочи източникът след снощния провал на срещата на Еврогрупата.

Снощи Гърция и партньорите й от еврозоната прекъснаха внезапно преговорите си, тъй като в текста, предложен на гърците, се споменаваше за продължаване на "сегашната програма" за помощ от ЕС, припомня АФП.

Еврогрупата даде на Гърция срок до петък да се съгласи да бъде продължена оздравителната й програма, но гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис изрази надежда за възможно постигане на съгласие до 48 часа.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

До Пян Гъ

преди 9 години

Администрацията гълтаща пари е проблем, но не е това което спъна Гърция. Проблемите им са:1. Заможна върхушка НЕплащаща данъци2. Неясна сделка с деривати преди финансовата криза, с Голдман Сакс, която се оказа страшно печеливша за Голдман, но закопа гърците така че, никой не можеше да разбере какво точно се е случило. Вдигна се много шум за нея по медиите (не българските).3. Еврото е много скъпа валута за Гърция и много изгодно евтина за Германия.

42

Пян Гъ

преди 9 години

До АнонименВиж сега, мой човек, Еврозоната наистина не е цялата Земя, но проблемът на ърция е следният: икономиката им и социалната им система са затлачени от тежки, неефективни и израдходващи значителен паричен ресурс структури и институции, от нереформирани сектори, разчитащи на редовно финансиране отвън. Те са като лошият ти лежал в затвора брат, който смята, че си му баща и си длъжен да го издържаш и да му плащаш борчовете. Разбираш ли? Такова поведение в никой финансов съюз няма да търпят.

41

Анонимен

преди 9 години

До hunterГЕРБ казват че ни трябват нови 8 милиарда евро за да изплатят стари заеми за КТБ, метрото, магистралите, пенсиите и НЕК. Никой не казва защо ГЕРБ не искат опрощаване нза заемите както Гърция си иска. Вероятно чакат комисионни и се договарят тайно с банкерите да си разделят добри комисионни.

fallback