Снимка БТА
fallback

Русия ще продължава борбата с екстремизма и ще отстоява своите национални интереси в света, както го е правила и преди. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с представители на ветерански организации, състояла се по повод 26-ата годишнина от изтеглянето на съветските военни от Афганистан, предаде ТАСС.

За съжаление животът не става по-лесен и по-безопасен, каза Путин. Той припомни, че едно време в Афганистан съветските военни са се сблъсквали с онова, което днес се нарича политически ислям. Путин подчерта, че тогава са се зараждали екстремистки организации, които са били "изкуствено захранвани отвън".

После онези, които направиха това, сами пострадаха от стореното от тях, заяви Путин и припомни, че тежки събития са  споходили САЩ и много други страни, а съвсем неотдавна такива трагични събития е имало и в Европа.

Джинът е пуснат от бутилката и нищо не може да се направи по този въпрос. С него трябва да се борим и ще го направим, увери президентът.

Той припомни, че проблемът не са само ислямистките екстремисти, а това, че в света има достатъчно многото екстремисти.

Президентът отбеляза, че сега в света все още не е достигнатото проповядваното от Лев Толстой убеждение, че несъпротивлението на злите сили може да донесе на някого осезаеми плодове, особено на международната сцена.

За съжаление животът днес е много сложен и често ние се  сблъскваме с трудности, да не кажа и жестокости и се налага да се борим за своите интереси, заяви Путин. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

398

Волен

преди 9 години

Така така другарю Путин ние сме с теб за защита на националните интереси на Русия даже и на територията на продажна България. Да живей Задунайская губерния!

397

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 520:Личи си че си много ограничено момче и че никога не си излизал от село,а само си слушъл приказките на баба си за войната!Отиди в Русия виж как живеят хората там,какъв стандарт имат и после ми говори тъпотий те си!Само за справка да ти кажа че за второ родено дете в Русия се дават 11000 евро,а в "европейска ''България 300лева!Не е срамно че не си ходил в Русия,но пионе чети!

396

Анонимен

преди 9 години

хахахахаха -Велик политик с гладуващ народ и жалка инфраструктура- липса на болници и пътища и на най-елементарни условия за живот в над 80% от Руската територия- само 8 000 000 от тези 144 000 000 имат международни паспорти- всичко друго живее като мишка - да вечно пияна но гладна мишка -това е руската действителност!

fallback