Снимка БТА
fallback

Часове след стрелбата по време на среща, посветена на свободата на словото в Копенхаген, в центъра на града отново имаше стрелба и ранени.

Край синагогата в Копенхаген един човек беше прострелян в главата, а двама полицаи ранени, съответно в ръката и крака, съобщи полицията, като уточни, че е рано да се каже дали нападението е свързано с атаката по-рано вчера срещу арткафене в датската столица, предаде Ройтерс. По-късно простреляният в главата мъж е починал, уточни датската полиция.

Oще по темата

Датската телевизия ТВ2 съобщи, че е обявена евакуация метрото и жп станция наблизо - Норрепорт. Полицията  издирваше един заподозрян за атаката срещу арткафенето, при която бе убит един човек.

Полицията първоначално обяви, че издирва двама нападатели във връзка с нападението, но по-късно уточни, че се търси само един заподозрян, като се позова на показания на свидетели. Освен това бяха публикувани няколко фотографии от камери за наблюдение със смътно изображение на издирвания мъж, облечен в дебело яке е шапка и шал, скриващ частично лицето му, съобщи БТА.

Според описанието на очевидците той е на възраст 25-30 години, атлетичен, с арабски вид, и носел черен автомат.
Органите на реда заявиха, че е твърде рано да се каже, дали инцидентът е свързан с атентата срещу културния център „Крудтонден“, при който беше убит един човек, а трима бяха ранени.

Тази сутрин датската полиция застреля мъж в Копенхаген близо до обектите на двете атаки, при които бяха убити двама цивилни граждани и ранени петима полицаи, предаде Ройтерс, като цитира съобщение на полицията в Туитър.

"Мъжът беше предупреден да спре. Той откри огън срещу полицаите и беше прострелян смъртоносно. Мъжът почина. Няма пострадали полицаи", гласи съобщението за инцидента в квартал Ньоребро близо до жп гарата.

Органите на реда в Швеция и Германия са започнали усилени проверки на всички автомобили, преминаващи границите с Дания, съобщава ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Шаран -БГ

преди 9 години

Те, ВЕЛИКИТЕ ЗАПАДНИ СИВИЛИЗАЦИИ, нали си нямат по един Т. Живков, та да им спратне по едно "Възродително процесче? Нямат! Ще си плащат!

14

Анонимен

преди 9 години

"носел черен автомат" Голяма грешка да е взел РОЗОВ.Да ги онодя и шарли боклуциге, до гуша от зомби системки.

13

Анонимен

преди 9 години

Kak Go razbraha Che sus arabski vid??

fallback