Снимка: Reuters, архив
fallback

Петдесет танка и друго тежко въоръжение са навлезли на украинска територия от Русия в нощта на сряда срещу четвъртък, предаде Франс прес, като се позова на украинския военен говорител Андрий Лисенко.

Той каза, че става дума за 50 танка, 40 бронетранспортьора и 40 реактивни системи за залпов огън "Град", "Ураган" и "Смерч". Те са преминали на украинска територия през граничния пункт "Изварино" в Луганска област по времето, когато в Минск се водеха преговорите на високо равнище за Украйна.

"Врагът продължава да засилва позициите си по най-опасните направления в североизточната част на Луганска област и близо до град Дебалцево, стратегически железопътен възел по средата на пътя между Донецк и Луганск, където украинските войски са почти обкръжени от проруските сепаратисти", каза Лисенко.

Същевременно украинските и проруските власти съобщиха за общо 14 цивилни и двама военни загинали в последните 24 часа в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Говорителят на украинската армия Владислав Селезньов каза, че в резултат на сражения и на обстрел Украйна е загубила двама военни, а 21 военни са били ранени за последното денонощие.

В Донецк местните власти съобщиха за седем убити цивилни и за 14 ранени за последните 24 часа.

Четирима цивилни са убити на различни места в Луганска област, а трима цивилни са загинали при обстрел в град Авдеевка, на 20 километра северно от Донецк, който е под контрола на украинските сили.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Стрелков

преди 9 години

Вие представяте ли си колко са 50 танка, 40 бронетранспортьора и 40 РСЗО ??? И вярвате та я пускате тая глупост? Да не сте бна украински наркотици случайно? Че те тия от май месец им се привиждат руски танкови колони. Само дето премълчават за цели подразделения родна бронетехника която мина в редиците на опълченците и т.н. Едно е да вкараш през границата леко въоръжение и боеприпаси, друго е цял танк, а какво остава за колона. Че то вече нета щеше да е пълен с американски сателитни снимки...

124

Бригадир с каскет

преди 9 години

Колко жалко, че между България и Украйна има 600 км море.Ако дойдат 50 руски танка у нас, държавата ще се оправи за 1 седмица само!

123

Анонимен

преди 9 години

Леле те тия вече вкараха техника в Украйна, колкото 10 български армии, според официалните украински източници. Толкова ли няма кой да ги научи поне да лъжат като хората, а не да пускат само лесно опровергаеми простотии. Цялата наша армия има може би стотина танка в експлоатация, ако не се броят резервите /стига да са все още използваеми/. Според украинците само за една нощ руснаците са вкарали 50 танка. Преди няколко дена вкараха и доста повече оборудване и 1500 военни според украинците.

fallback