Снимка: Reuters, архив
fallback

Украинската Национална гвардия е започнала офанзива срещу проруските сепаратисти близо до пристанищния град Мариупол в Югоизточна Украйна, съобщи украинският Съвет за сигурност, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Секретарят на Съвета Олександър Турчинов се намира близо до Мариупол, където части на Националната гвардия пробиха защитата на прлотивника и преминаха в офанзива", се казва в съобщението, разпространено в интернет.

Доброволческият батальон "Азов" съобщи в социалните мрежи, че е превзел няколко села североизточно от стратегическия град, изтласквайки бунтовниците по-близо до границата с Русия.

Говорителят на т.нар. Донецка народна република Едуард Басурин заяви на пресконференция, предавана по телевизията, че боевете в района продължават и че бунтовниците не са отстъпили.

Те също съобщават за напредък, предаде Асошиейтед прес. Късно снощи Басурин заяви, че т.нар. опълченци са обкръжили железопътния възел Дебалцево, отрязвайки го от важно шосе.

Най-малко седем украински войници са убити през изминалото денонощие в Източна Украйна, съобщи на пресконференция днес говорителят на украинския генерален щаб Владимир Селезньов.

В Донецк според местните власти са убити двама цивилни граждани. Обстрелът с артилерия и ракети Град от позициите на бунтовниците продължиха през цялата нощ и сутринта, съобщават кореспонденти на Франс прес на място. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

До Киев

преди 9 години

Като чета какво пишеш ми става ясно че хероина ти е много добър и лови много. Продължавай да го взимаш може и някоя линия да треснеш малко да се дигнеш може и до Москва да пробиете.Но да не забравяме че не трябва да спираш амфетамините че настъплението на Азов може да спре. Бъди по отговорн и целеустремен. Не се разхлабваи че войната е сериозна работа.

41

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен---"а си представи са като дадат и оръжие на бунтовниците какъв ще го ядете"Още има хора,които мислят,че има някакви "бунтовници" и "опълченци"-цял свят знае че Украина се бие срещу Путлеровата армия-само те не знаят !!!

40

Сороститутка

преди 9 години

Голям го хапват и днеска окраинските *** , голям.Ни самолет са свалили , щаба им в Краматорск е кота 0.Но виж да лъжат ...,като тях няма.

fallback