Снимка: Reuters, архив
fallback

Американските военни планират да започнат през март обучение на 600 бойци от Националната гвардия на Украйна, съобщи "Вашингтон таймс", цитиран от ТАСС.

По данни на вестника Пентагонът се кани да изпрати в Украйна специалисти поради "ескалацията на насилието в източните региони" от страната. Това решение бе взето след преговорите на президента Барак Обама с канцлера на Германия Ангела Меркел, изтъква "Вашингтон таймс".

Президентът на САЩ заяви по-специално, че "би предпочел да разгледа въпроса да бъдат предоставени нападателни оръжия на украинските военни само като крайна мярка, ако дипломацията претърпи неуспех", посочва изданието.

На 16 февруари администрацията на САЩ трябва да се отчете пред Конгреса как върви подготовката и екипирането на украинските сили за сигурност, напомня ТАСС.

Междувременно стана ясно, че учения започват в Крим. В тях ще участват над 600 руски военнослужещи.

Учението започва ден преди срещата на върха за украинската криза в столицата на Беларус - Минск, предаде Ройтерс, като цитира РИА Новости.

Според съобщение на руския Черноморски флот части на бреговата охрана са започнали учения в Крим с около 50 единици тежко въоръжение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 9 години

Обучавайте -Нали ВИЕ обучихте и въоръжихте ислямска държава .т.е вие сте единствените които бълват терористи из целия свят

65

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 9 години

До : ,,Абе Тодоре ти кьорав ли си та все плакати пишеш и все с голями букви ??? Или си мислиш че щом са ти голями буквите някой ще вземе да ти ги прочете ? Позиви ли са това , що е ?''КВО ДА ПРАВЯ КАТО МИ СЕ РАЗБИ ПИШЕЩАТА МАШИНА? ТО И АЗ МОГА ДА ТЕ ДЕРА ТЕБ ЧЕ ПИШЕШ АНОНИМНО И ТЕ МЪРЗИ ДА СЕ РЕГИСТРИРАШ ЗА 30 СЕКУНДИ И ДА СИ СЛОЖИШ ЕДНО ПАРТИЗАНСКО А МОЖЕ И КАЛПАЗАНСКО ИМЕ ЗА ДА НИ Е ПО-ЛЕСНО ДА ЗАСЕЧЕМ ОТКЪДЕ ИДВА СТРЕЛБАТА СРЕЩУ НАС НО КАКТО ВИЖДАШ НЕ ГО ПРАВЯ,ПО-ТОЛЕРАНТЕН СЪМ ОТ ТЕБ МАЙ?

64

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 9 години

ТЕХНИЯТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТДЕЛЯНЕ ОТ САЩ И ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ МАТУШКА РУСИЯ ЗАЩОТО САМ ЗНАЕШ, ИЗТЕКОХА 100-ТЕ ГОДИНИ НАЕМ ПО СПОГОДБАТА ЗА АЛЯСКА И ЯНКИТЕ НЕ СА МНОГО МНОГО ПО ДАВАНЕТО И ВРЪЩАНЕТО А САМО ПО ЛАПАНЕТО.ААА, ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ,МНОГО ПОЗДРАВИ И ОТ РОГОЗИН, КАЗА ДА ВНИМАВАШ СЪС ПИСАНЕТО ЗА ,,РУСКАТА ШОВИНИСТИЧНА ***'' ЗАЩОТО НЯМА ДРУГ НАРОД КОЙТО МУ Е ВЪВ КРЪВТА ДА ВОЮВА КАТО ТЕХНИЯТ И НАКРАЯ В ЕС И ФАЩ ДА НЕ ВИ ОСТАНЕ САМО ПРАЗНАТА КОПАНКА БЕЗ ЯРМАТА?ТЪЙ ЧЕ ВАСИЛЕВ, НА ЗДАРОВЕ И УМНАТА!

fallback