Снимка: Reuters, архив
fallback

Външните министри на страните членки от ЕС принципно одобриха налагането на визови ограничения и замразяването на авоари на още проруски украински сепаратисти и на руснаци, свързани с украинската криза, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Министрите обаче се разбраха да изчакат с прилагането на санкциите до 16 февруари, за да дадат на мирните усилия повече време, заяви френският външен министър Лоран Фабиюс.

Принципно санкциите са одобрени, но прилагането им ще зависи от резултатите на мирните усилия, поясни дипломат номер едно на Франция.

Очаква се в сряда да има среща на високо ниво в Минск на лидерите на Украйна, Русия, Германия и Франция, на която те ще се се опитат да договорят прекратяване на огъня в Украйна. По-рано днес обаче германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че подготовката за тази среща все още тече и не е сигурно дали ще се състои.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

uaoo

преди 9 години

ha dano ...ama nadali. to pri tiah tretiya im pol e po smel.

39

sankcioner

преди 9 години

ei tezi xorica ne se li omorixa s tia sankci be- az ve4e izgybix viara v sankcite i zapo4nax da se oglezdam za niakoi po koravi merki kato da sabera dobrovolci za ykraina da pomogna ````````````````````````````````````````````````````````````.

38

Анонимен

преди 9 години

Смешниците от ЕС знаят ли какво могат да им извъртят рашъните? Например да кажат - ние газ на страните членки на НАТО няма да продаваме. Точка. А да видим колко бързо ще си замине НАТО-то.

fallback