Снимка: Reuters
fallback

Германия и правозащитни групи реагираха остро на коментар на папа Франциск, че децата може да се пошляпват за нуждите на дисциплинирането им, ако при това наказание не се накърнява тяхното достойнство, предаде Асошиейтед прес.

По време на генералната си аудиенция в сряда папата похвали баща, който каза, че пошляпва детето си, но никога не го удря по лицето, за да не го унижи.

“Този човек знае какво е чувство за достойнство. Той наказва когато е нужно, но го прави справедливо”, заяви тогава папата.

Думите му обаче не се харесаха от мнозина. Верена Херб, говорителката на германското министерство на семейството, възрастните хора, жените и младежта, подчерта по повод изказването на папата, че не може да има "достойно удряне".

Всяка форма на насилие срещу децата е напълно неприемлива и по този въпрос не трябва да има неясноти, каза тя.

Германия е една от страните, в които физическите наказания на децата са незаконни, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Петърчо

преди 9 години

Всяка следваща генерация е по-зле от предишната. Също така както минава времето възпитателните мерки от шамари , удряне с пръчка по ръцете , пошляпване минаха към мъмрене и само мъмрене. Ако между тези две неща не виждате нещо общо тогава не мога да ви помогне , проблема е при вас а не в мерките за възпитаване които се прилагаха на времето. Аз съм против крайните мерки но не може само с мъмрене и това трябва да е ясно на всички. Не всички деца разбират само с думи и това е факт.

46

Райна

преди 9 години

Много хубава тема, но с отчайващо много невежи коментари. Един родител се отнасял с детето като с равен на себе си. Да си гледа тогава сеира, когато след 2-3 годинки детето намери своето ниво за по-високо.Други пък бъркат пошляпването с боя и дори издевателството.И папата е прав,и немското министерство.Папата каза,че за дисциплиниране на различните деца се искат различни средства,като едно от тях е шляпането!Германката пък каза,че думите на папата ще бъдат зле тълкувани от много хора - и ето на!

45

Анонимен

преди 9 години

Скочила е не Германия, а някоя шантава организация в Германия!!!!Папата говори за пошляпване, а не за бой!!!!!

fallback