Снимка: Архив Reuters
fallback

Послание на Ислямска държава, публикувано в екстремистки сайт, често използван от групировката, заяви, че американска заложничка е била убита от йордански въздушни удари в околностите на северния сирийски град Ракка, предаде Асошиейтед прес.

Жената е идентифицирана като Кайла Джийн Мюлър. Тя била убита по време на петъчните мюсюлмански молитви при бомбардировка, която атакувала едно и също място в течение на цял час.

Публикувани са кадри от обекта - полуразрушена триетажна сграда, под чиито развалини била погребана американката.

Мълър е хуманитарна работничка. Американските власти не са разкривали досега самоличността на заложничката от съображения за нейната сигурност. Публикация в американския печат от май 2013 г. разказва, че младата жена от Прескот, Аризона, работи в лагерите за сирийски бежанци в Турция за международната организация за хуманитарна помощ "Подкрепа за живот".

Държавният департамент на САЩ обаче заяви, че не може да потвърди информацията, че жената е била убита при въздушен удар на межуднародната коалиция.

Говорителката Мари Хаф заяви, че Държавният департамент е признал, че известен брой американци в чужбина са заложници, включително в ръцете на Ислямската държава, но добави, че не може да даде друга информация.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

койчо

преди 9 години

Да оказваш хуманитарна помощ на диваци, желаещи да ти отрежат главата, това е някакъв вид перверзия и трябва да се лекува, не да се толерира!!!

9

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 10И ти си същият зомбар като тия дето ги колят.Цял свят ви каза какво ще ви направят ако ви хванат без значение дали се считате за доктори,мдицински сестри хуманитарни работници,масажисти или нещо друго.Ще ви хванат,ще ви отрежат главите и ще викат в екстаз алах акбар и че америка трябва да умре.. Ти си знаеш твоето "ама те били на границата с Турция" Ти виждал ли си границата с Турция?Гадна пустиня пълна с некви доста *** и подозрителни типове.*** разбери кой къф е.Е разбрала е

8

Анонимен

преди 9 години

9.Можеш ли да четеш ( статии поне )Била е на турската граница , при бежанците ( хуманитарната помощ е - храна и медицинска помощ )! Трябва да разбираш от медицина за да си там .И ако е загинала при въздушните атаки , не е умряла , заради теб - защото ти никога няма да умреш !

fallback