Снимка: архив Reuters
fallback

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати съболезнователно писмо по повод смъртта на президента Желю Желев. В него той нарича Желев убеден европеец, който ще остане в историята не само на България, но и на Европа.

Oще по темата
30 яну 2015 09:27
283
„Желев ще остане в историята не само на България, но и на Европа, като първия демократично избран български президент,  положил основите на демократичното управление в страната и посочил курса на европейската й интеграция в особено тежки за нея времена. Д-р Желев беше убеден европеец, силно вярващ в най-големите европейските и морални ценности - мир, солидарност, разбирателство”, пише Юнкер.

Според него д-р Желев е бил убеден европеец, защото силно е вярвал в най-големите европейските и морални ценности - мир, солидарност, разбирателство.

Той си отиде, но неговото наследство остава и ще продължи да вдъхновява поколения български и европейски граждани, пише още Юнкер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 9 години

Желю бе едно *** на Запада, ще остане в историята като предател на народ си и поборник за реставрацията на капитализма - довела до геноцид.Някой ще каже, че е бил твърде *** - това не го оневинява.А за патриотизма му - дъщеря му отиде в чужбина и там се ожени за един латино.Завърши художествен колеж Франция, рисунките и са на нивото на 5-6 годишно дете.

44

Той е

преди 9 години

Желю си беше пълен *** и нагаждач, плод на отгледаната от Луканов "опозиция", която беше поставена, за да заблуди хората, и да не допусне истинските дисиденти до властта!Той зае най-безсрамно поста, който се полагаше по право на П.Дертлиев, сключи сделка с комунистите! Той има съществен принос за тоя хал, на който сме днес! Това е горчивата истина, нека не се правим на скърбящи!

43

анонимен

преди 9 години

кой е този юнкер знае ли къде е българия кой е ж желев съболезнования изпратилнякоя секретарка ги е изпратила евр ценности той знае ли че в българия режат старцитес режачка за 5 лева че те убиват на пътя като куче че хората полудяха иедин вчераизхвърли кучето си през балкона това знае ли го че българия вече три години е под водза какви ценности ми говори

fallback