Йерун Дейселблум. Снимка: Reuters
fallback

Да си част от еврозоната означава, че трябва да спазваш всички вече приети споразумения, заяви председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум, цитиран от Франс прес.

Така той коментира идването на власт в Гърция на радикалната левица.

Oще по темата

"На тази основа сме готови да работим с тях", добави Дейселблум при пристигането си за срещата на финансовите министри от еврозоната в Брюксел.

Европейската комисия "уважава напълно суверенния и демократичен избор на гърците", каза на пресконференция нейният говорител Маргаритис Шинас. "Гърция постигна значителен напредък и ние сме готови да помогнем, за да се изправим пред
предизвикателствата, които й остават по отношение на реформите", допълни той.

Въпросът за гръцкия дълг, който достига 177 процента от брутния вътрешен продукт на страната, не е най-спешен за уреждане, отбеляза председателят на Еврогрупата. "Ние винаги сме казвали, че ще продължим да работим с (гърците), особено ако се наложи, що се отнася до жизнеспособността на дълга", припомни Дейселблум.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 години

За 5-6 милиарда охулиха Живков, който дълг дойде в последните 4 години, защото лакомият Горбачов искаш долари за нефта, който внасяме и ядреното гориво. Вместо преводните рубли,които имахме в излишък. А Гърция има 200-300 милиарда дълг и никой у нас и при тях не право това на въпрос.

16

Анонимен

преди 9 години

До Одисей 1Ааа, значи ти признаваш, че капиталистическа Гърция е била много по-зле от нас. А сетне е станала по-добре с налетите пари от Запада. Е то, ако имаше тогава и у нас кой да налива, да сме станали Швейцария при Живков. А ние разчитахме само на себе си. Със собствени усилия и труд изградихме всичко което сегашните управници разсипаха.

15

Анонимен

преди 9 години

Външният дълг на Гърция се увеличи със 160 милиарда евро след 2009 г. и на практика е по-голям от преди 2009 г.

fallback