Снимка: Reuters
fallback

Правителството на Украйна обяви извънредна ситуация в Донецка и Луганска област и въведе режим на повишена готовност на цялата територия на страната, предаде ТАСС.

"Решихме да въведем извънредна ситуация на територията на Луганска и Донецка област и режим на повишена готовност на цялата територия на Украйна", заяви премиерът Арсений Яценюк на заседание на правителството.

Oще по темата

"Целта на това решение е пълна координация на дейността на всички органи на държавната власт за гарантиране на сигурността на гражданите и за гражданската защита на населението", добави той.

Режимът на извънредна ситуация в Източна Украйна не означава въвеждане на военно или извънредно положение. "Нашите решения означават, че всички служби трябва да работят по 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата", подчерта Яценюк.

Правителството взе решение и за създаване на комисия по извънредните ситуации, председателствана от премиера.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

УКРАИНЕЦ

преди 9 години

До РасатеУКРОП | ПРАВИЙ СЕКТОР | НОВИНИ АТОНовый король Саудовской Аравии намерен довести экономическое удушение России до концаРобким надеждам московских нефтедельцов не суждено сбыться: новый король Саудовской Аравии намерен сильнее залить рынок нефтью, тем самым добивая экономику России. Ранее власти королевства открыто заявляли, что путинской бензоколонке не место на нефтерынке.

41

Расате

преди 9 години

Опитват се да мобилизират българите в Украйна-карайки ги за пушечно месо в Донбас.https://youtube/watch?x-yt-ts=1422327029&v=9s4jIniyzUY&x-yt-cl=84838260

40

Кремълски смотаняци

преди 9 години

Путин и неговото Кремълско съсловие са виновни за сегашната ситуация, заради стотиците избите напоследък. Защо спряхте есенното настъплениет на Опълченците. Надявахте се на разум в новия президент Порошенко. Сега населението плаща с кръв вашата недалновидност. Защо не национализирате шоколадовите фабрики на Порошенко в Русия. Пак милеете за този убиец. Само приказвате, спирате Руските доброволци да решат завинаги проблема, който вие направихте много труден .Кремълски ***

fallback