Владимир Путин Снимка: архив, БТА
fallback

Управлението на руския президент Владимир Путин вероятно ще "престане да съществува" в рамките на десетилетие, заяви пред Ройтерс бившият руски петролен магнат Михаил Ходорковски.

Според него строго контролираната политическа система на Кремъл е загубила способността си да се трансформира и вероятно ще бъде променена отвън.

"Когато бях в затвора, писах, че около 2014-15 година ще бъде началото на вътрешната криза на режима, когато той ще започне да прави сериозни грешки", каза Ходорковски по време на конференция в Литва.

"Мисля, че има доста голяма вероятност в средносрочна перспектива, до 10 години, режимът да престане да съществува", прогнозира той.

Ходорковски бе помилван от Путин през декември 2013 година след 10 години в затвора по обвинения в данъчна измама, които според привържениците му са били политически мотивирани, и оттогава живее в Швейцария.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

225

Анонимен

преди 9 години

До някой,Искам да си заминават веднага !

224

Някой

преди 9 години

До 400 - Тая "***" ако си замине от Черноморието и не се върне Вие по черноморието, ще умирате и виете от глад, та чудо ще стане... аман от ограничени .То ако онези прасенца в Парламента и онази карикатура в Президентството продължат курса, който са поели, точно така ще стане и ще Ви видя аз тогава, как ще Ви покрият загубите, "западните туристи ". Айде със здраве .

223

Анонимен

преди 9 години

Интересно е да наблюдаваш ушанките. При тях всичко е във бъдеще време. Много е интересно също да наблюдаваш *** кремълско ченге където примката е вече около врата му ...

fallback