Амеди Кулибали Снимка: БТА
fallback

Френският терорист Амеди Кулибали, един от извършителите на кървавите атентати в Париж миналата седмица, е отвел в началото на януари петима души в Мадрид, за да се качат оттам на самолет за Турция, предаде Франс прес, като се позова на испански източник.

Oще по темата
Освен съпругата му Хаят Бумедиен, останалите са братята Мехди и Мохамед Белхусин, известни на френските власти във връзка с афера за изпращане на джихадисти за Афганистан и Пакистан в началото на 21 век, както и съпругата и синът на Мохамед Белхусин.

Петимата отлетели от мадридското летище Барахас за Истанбул на 2 януари, а билетите за полета били купени по интернет.

Мохамед Белхусин, който е на 27 години, беше осъден заради изпращането на джихадисти в Афганистан на две години затвор, от които една условно. Той излезе от затвора през юни 2014 г.

Според испанския в. "Мундо" петимата гореспоменати са пътували на две групи от Мадрид за Истанбул. Първо в Истанбул са пристигнали Бумедиен и Мехди Белхусин, а после Мохамед и семейството му.

Петимата не са провеждали телефонни разговори в Испания, нито пък са нощували в хотели.

Тези разкрития са важни за разследващите, които се опитват да установят дали в Испания има терористична клетка, свързана с Кулибали. Според Турция Хаят Бумедиен е вече в Сирия. Тя е преминала там още на 8 януари, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

И в християнството, и при исляма само Бог е съдникът. Затова нашата работа ще се състои в това - да организираме среща на терористи с него.

4

до 4 и 5

преди 9 години

Може би имате да кажете нещо интересно, но може ли толкова НЕГРАМОТНО??? Направо е мъка човек да прочете написаното..отказах се.

3

Анонимен

преди 9 години

Е и на аеропорта ли е спал до 8-ми докат се върне понеже ги е завел и не си е купил обратен билет до Париж по интернет,остава на място в бюро на компания на ръка за близка дата,час,и багаж,и направо от аеропорт на аеропорт,с багаж от гардероб направо в магазина за храни,страхотно расписание на времето за да се окаже на това място,след като и кола не е ползвал,по паркинги близки не е забелязана.

fallback